Berlin part 1

Ai että, mikä ihana loma takana. Berliini tarjosi huikeita kokemuksia, hyvät shoppailumahdollisuudet, edullista ja maukasta ruokaa, upeita nähtävyyksiä ja rakennuksia, loistavaa fiilistä ja vaikka mitä... Monet ovat kehuneet kohdetta ja kaupungissa vallitsevaa tunnelmaa, mihin mekin ihastuttiin. Paljon nähtävää ja koettavaa vain 1,5 tunnin lentomatkan päässä Helsingistä, ehdottomasti voin suositella Berliiniä kaupunkilomakohteena!

Vauhdilta ja vaarallisilta tilanteilta ei kuitenkaan lomalla täysin vältytty, kun kaksi naista yritti viedä Noran lompakon metrossa. Lompakko oli jo varkailla kädessä, kun Nora tajusi tilanteen ja sai revittyä sen takaisin itselleen.. Siinä rytäkässä myös Noran kamera lensi lattialle, mutta mä sain sen napattua ja varkaat poistuivat metrosta tyhjin käsin, onneksi.. Sen jälkeen kyllä pidettiin laukuista tiukasti kiinni, sen verran järkytyttiin.

Meidän Ellington-hotelli oli majoittumiseen loistava valinta. Päästiin huoneeseen jo aikaisin aamulla kun saavuttiin perille. Hotelli sijaitsi Nürnberger Strassella valtavan KaDeWe-ostoskeskuksen lähettyvillä. Lähialueella oli todella paljon vaatekauppoja (mm. Forever 21 ja Bershka sekä muita ihanuuksia mitä meillä ei Suomessa ole) sekä maailman suurimpiin eläintarhoihin lukeutuva Zoologischer Garten, jossa käytiinkin viimeisenä päivänä. Metrolla päästiin helposti liikkumaan muihin kaupunginosiin, esim. Alexanderplatzille.

Yllätyttiin siitä, miten monet paikalliset eivät puhuneet englantia juuri ollenkaan. Esimerkiksi joissain kahviloissa ja jopa metroaseman info-pisteellä asiakaspalvelija ei osannut sanaakaan englantia. Mä oon opiskellut saksaa niin monen vuoden ajan, että ymmärsin sitä suhteellisen hyvin ja jotain osasin sanoakin, että saatiin asiamme hoidettua. Saksan kieltä ei ole tullut käytettyä lähes ollenkaan opintojen jälkeen, joten oli hauska päästä puhumaan sitä edes vähän. Hyvin alkoi sanajärjestykset ja yksittäiset sanat pienen hakemisen jälkeen palautua mieleen. :)

Berliinissä ulkona syöminen oli yllättävän edullista Suomen hintatasoon nähden. Mulla ei mennyt matkalla kovinkaan paljon rahaa, kun ei shoppailuhulluuskaan iskenyt. ;) Esimerkiksi täyttävä salaattiannos kahvilassa maksoi 4 euroa ja italialaisessa ravintolassa illallisella pulitettiin ruoasta ja juomista suunnilleen 12 euroa.

Parhaat bataattiranskalaiset ikinä!


Oli ihana vaan kävellä ympäriinsä ja tutustua uuteen kaupunkiin. Sää oli aika harmaa ja parina päivänä satoi vähän, mutta ei ollut onneksi kovin kylmä. Kerettiin hyvin käymään läpi kaikki nähtävyydet ja paikat, joissa haluttiin käydä. Osattiin jopa neuvoa muita turisteja pariin otteeseen heidän kysyessään tietä. ;)

Tuli kieltämättä otettua sen verran paljon kuvia, että päätin jakaa postauksen kahteen osaan. Pian luvassa siis lisää juttua nähtävyyksistä ja muusta, pysykää kuulolla! :)

12 kommenttia

  1. No ai että, miten mukavan oloinen reissu teillä olikin :) Tää tahtoo kanssa - jonnekin! Heh, jotenkin arvaan, kumpi noista aamupalaseteistä on sun ;-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva jos tunnelma välittyy sinnekin! :) Hahaha! No pitäähän sitä syödä kunnolla kun on ruokaa tarjolla ;-)

      Poista
  2. Ihanan kuuloinen reissu teillä tuota varkauden yritystä lukuunottamatta! Olisipa ollut ikävää jos lompakko olisikin saatu vietyä :/ Tätä postausta lukiessani tuli ihan sellainen fiilis, että haluan ihan oikeasti joskus käydä Berliinissä - ihania kuvia olet vielä kaikenlisäksi ottanut ♥ Seuraavaa osaa odotellessa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mietittiin sitä just et jos se lompakko tai kamera ois lähteny niiden matkaan nii ois se kyllä fiilistä latistanu aika pahasti! Siinä meijän lähellä oli yks ihana nainen joka sitte kysy et ollaanko kunnossa ja pahotteli ettei kukaan soittanu poliiseja.. Mut loppu hyvin kaikki hyvin!

      Suosittelen kyllä käymään!! :) Sitä on vaikee selittää mut siellä oli jotenki tosi hyvä tunnelma koko kaupungissa :D

      Poista
  3. Ohhoh oisin luullu et Saksassa osattais paremmin puhua englantia :o! Ootan innolla seuraavaa osaa :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Siis joo samaa mekin ihmeteltiin! Tai luulis just et joku info-pisteen työntekijä osais edes jonkun verran :D Hei ihana kuulla! :) Varmaan maanantaihin mennessä on valmis se postaus =)

      Poista
  4. onpa ihania kuvia! Vitsi mäkin haluun Berliiniin <3 mullekin tuli muuten ihan yllätyksenä ettei siellä puhuta englantia yhtä hyvin ku esim täällä :o mä en kyllä mun saksan kielen taidoilla pärjäis siellä :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suuret kiitokset <3 noo, onneks elekielelläkin pärjää aika pitkälle! ;D ja tottakai varmaan suurin osa englantiakin puhuu, mutta jotenkin meidän kohdalle sattui sellaiset asiakaspalvelijat, jotka ei englantia oikein hallinneet!

      Poista
  5. Kuulostaa ja näyttää tosi ihanalta tuo teidän Berliinin reissu! :) Kivoja tunnelmallisia kuvia! Tuo tuli ihan uutena tietona, että Berliini on noinkin edullinen kaupunki esim. ulkona syömisen osalta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Katri! :) Hintataso tosiaan yllätti meidätkin, olin ajatellut että olis ehkä vähän halvempaa kuin Suomessa, mutta hinnat olivat oikeasti huomattavasti edullisempia, varsinkin vähän syrjemmässä!

      Poista
  6. Ihan super ihania kuvia ja sun tyyli on upea! <3
    Varsinkin noi viime postauksen kuvat lumos mut täysin, ootte tosi hyvännäköinen pari!

    http://suvimyllymaki.blogspot.fi/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos Suvi, ihana kommentti <3 Mulla on omasta mielestä jotenkin niin perustyyli mutta tosi kiva kuulla jos kolahtaa! :) ja edellisen postauksen kuvissa tosiaan kameran takana oli niin osaava henkilö että ois ihmekin jos ei ois tullu hyviä kuvia ;D kävin blogissasi kurkkimassa, ihania postauksia! Kivaa viikon jatkoa! =)

      Poista

Jokainen kommentti piristää päivääni! ♥

Instagram: millamarinak
Snapchat: millamarinak
Youtube: Milla Kantonen