Week 4

Morjestaa ja ihanaa alkavaa helmikuuta kaikille! Mulla on edellisviikon ajalta kertynyt mukavasti kuvia kameran muistikortille ja vasta tätä postausta väsätessä tajusin, kuinka huikea kulunut viikko olikaan. Viime viikolla...


♥ Vaihdoin makuuhuoneen järjestystä ja totesin uuden järjestyksen tuoneen enemmän liikkumatilaa makkariin

♥ Kaivoin vanhoja vaatteita kaappien kätköistä ja tykästyin niihin uudestaan

♥ Vietin monta hidasta aamua, jotka iltavuorot mulle mahdollistivat

♥ Saatiin sovittua tyttöjen ilta ensi viikonlopulle


♥ Kävin Kiilassa iltateellä ihanan Noran kanssa

♥ Söin ravintolaillallisen perheen kanssa

♥ Vietin vuosipäivää Henrin kanssa ihan vaan kotosalla hyvän ruoan merkeissä

♥ Varattiin neljän päivän Madridin matkan perheen kanssa maaliskuulle


♥ Tein ekaa kertaa elämässäni kinkkupiirakan, josta tuli muuten superhyvä. Kiinnostaisko teitä saada ohjetta tänne? =)

♥ Väännettiin parina päivänä opinnäytetyötä mun huikean opinnäytetyöpartnerin kanssa

♥ Julkaistiin opinnäytetyötä varten toteutetun web-kyselyn ja yllätyttiin positiivisesti vastausten määrästä

♥ Vietettiin kivaa peli-iltaa Anin, Mellun, Villen ja Henrin kanssa


♥ Katsottiin Netflixistä vaikka kuinka monta jaksoa How to get away with murder -sarjaa. Ootteko te kattoneet sitä?! Oon koukussa. :D

Kaivoin mun korurasian esiin pitkästä aikaa ja päätin alkaa käyttää enemmän koruja

♥ Sain kauniin kukkakimpun Mellulta ja Villeltä ja myöhäisen mutta sitäkin ihanamman synttärikortin Anilta

♥ Nukuin pitkiä ja levollisia yöunia


Sellaisia juttuja sisältyi tammikuun vikaan viikkoon! Toivottavasti tästä viikosta tulee vähintäänkin yhtä hyvä. :)

Dinner in the dark

Eilen illallistettiin ulkona mun perheen ja Henrin kanssa. Vanhempani varasivat jo tammikuun alkupuolella meille pöydän Ravintola Sinnestä (Eerikinkatu 2), samasta paikasta missä käytiin isänpäivän päivällisellä. Sinnessä on vielä helmikuun ajan joka keskiviikko "Pimeät illat", eli asiakkaat pääsevät nauttimaan kolmen ruokalajin yllätysmenun hämärästi valaistussa ravintolassa. Konsepti toimii "maksa, mitä jaksat" -periaatteella, eli asiakas päättää itse menun hinnan.


Mulle valikoitui illalliselle päälle ikivanha harmaa toppi, H&M:n pidempi bleiseri, mustat farkut ja nahkasaappaat. Vitsit tuolla loskasohjossa on muuten haasteellista yrittää tarpoa eteenpäin yhtään liukkaammilla kengillä, varsinkin ylämäet käy ihan kuntoilusta. :D No, ainakaan ei ole enää kylmä!


Kuten jo mainitsinkin, menu kokonaisuudessaan oli yllätys. En nyt ala luettelemaan mitä siihen kuului, jos joku haluaa tuolla käydä ja säilyttää jännityksen, haha. En tosin tiedä, vaihtuuko menu viikottain.

Se, mitä ruoista maksat on siis täysin oma valinta, mutta eihän tuolta ihan muutaman euron maksulla edes kehtaisi lähteä. Viinipaketin hinta on toki määritelty etukäteen. Viinit ei mun makuun olleet niin hyviä kuin olisin toivonut, mutta kyllä ne menivät ruoan kanssa mukavasti. Jälkiruokaviinien ystävä en kyllä ole koskaan ollut muutenkaan!


Allergiat ja muut annoksiin vaikuttavat tekijät ilmoitettiin tarjoilijalle ennen ruokien tuloa, ja menun raaka-aineet tosiaan saatiin tietää vasta syötyämme. Yllätyksellisyys toi kivaa jännitystä ja sai aikaan odottavan tunnelman. Alku- ja pääruoka olivat ihan huippuhyviä, vaikkakin annokset olivat melko pieniä. Jälkkäri sen sijaan ei mulle maistunut.

Kaiken kaikkiaan illallinen pimeässä oli kiva kokemus. Kannattaa ehdottomasti kokeilla joskus! Jos haluatte käydä tuolla Sinnessä, kannattaa pöytävaraus tehdä hyvissä ajoin. Pimeät illat ovat nimittäin vissiin sen verran suosittuja, että paikka taisi eilenkin olla aika täyteen varattu. :)

Viikon fiiliksiä


Huomenta! Tän sunnuntain vapaapäivä ja brunssisuunnitelmat vaihtuivat työpäiväksi, mutta mikäs siinä. Brunssille ehtii ensi sunnuntainakin! Onko teillä muuten mitään suosituksia sunnuntaibrunsseista Helsingin alueella? En ole niitä kovin ahkerasti kolunnut läpi, eli olisi kiva löytää joku uus hyvä mesta!

Ani nappasi nää kuvat musta alkuviikosta. Lumisade tosin tuotti vähän hankaluuksia, kun lumihiutaleita oli lähes joka kuvassa naaman edessä, haha. Oon käyttänyt tota teddy-takkia melkein joka päivä sen hankkimisen jälkeen. Se on niin ihanan pehmeä ja lämminkin


Tää viikko on kyllä ollut aikamoista juoksentelua paikasta toiseen. Oppari on taas vihdoin edennyt joululomailun jälkeen ja valmis sen olisi tarkoitus olla maaliskuun loppuun mennessä. Vitsit, miten nopeasti tämä restonomin tutkintokin on yhtäkkiä kädessä. Muistan ihmetelleeni samaa lukion kanssa. Aika vaan kuluu niin älyttömän nopeasti ja huomaamatta!

Opinnäytetyön lisäksi mulla puuttuu tutkinnosta enää työharjoittelu, josta kirjoittelin enemmän täällä. Lähden siis huhtikuussa Sri Lankaan vähintään 10 viikoksi töihin uuteen hotelliin. Jännittää niin sairaasti jo nyt!


Kulunut viikko on kyllä ollut säiden kannalta aivan ihana. Aurinko, sua on kaivattu! Vaikka pakkaset ilmeisesti alkavatkin nyt vähän helpottaa, toivottavasti saadaan kuitenkin nauttia lumesta vielä jonkin aikaa ennen sateiden alkua. Mun oli pakko napata kamera mukaan kävelylle torstaina, että sain vähän ikuistettua noita aurinkoisia, lumisia maisemia.


Viikkoon on mahtunut töiden ja asioiden hoitelun lisäksi myös kaikkea kivaa, kuten venyttelyhetki Henrin kanssa kotona ja pitkästä aikaa rehkimistä salilla, kaupungilla pyörimistä, hyvää ruokaa, rentoa myöhäisiltojen Netflixin tuijottelua.. Eilen käytiin myös vanhempieni kanssa Matkamessuilla. Siitä tulossa varmaan postausta myöhemmin. Oli kyllä kiva käydä!
,

Rentouttavaa sunnuntaipäivää kaikille

Uusi lävistys

Maanantaina hankin itselleni myöhäisen synttärilahjan, nimittäin rustolävistyksen. Tällaiset pienet uudet jutut piristää kyllä heti niin paljon! Mulla on normaaleiden korvakorujen lisäksi vasemman puoleisessa korvassa tragus-lävistys ja nyt otin oikealle puolelle tämän uuden lävistyksen.

Aina sitä kuumottelee etukäteen, kuinka paljon lävistäminen sattuu, mutta ei se koskaan loppujen lopuksi ole niin paha. Sama juttu oli myös napakorun kanssa, jonka kylläkin oon ottanut pois tässä viime syksynä. Ei se tietenkään mukavalta tunnu, siitä ei pääse mihinkään! Mun on aina pakko olla katsomatta neulaa ja pitää silmät kiinni toimenpidettä tehtäessä. Kipu on kuitenkin onneksi vain hetkellistä ja sen kyllä kestää kun jotain oikeasti haluaa.

tragus lävistys rusto

Mulla tuo muutama vuosi sitten hankittu tragus-läväri parani todella nopeasti ja hyvin. Toivotaan, että uuden lävistyksen kanssa käy samoin. Ostin tälläkin kertaa lävistysliikkeestä suolaliuoksen, jolla lävistystä ja haavaa tulee putsailla aamuin illoin kuukauden ajan.

Tuli muuten näistä lävistyksistä ja koruista mieleen, että onko kellään teistä hammaskorua tai onko joskus ollut? Laitatettiin siskoni kanssa hammaslääkärillä joskus teineinä korut hampaaseen ja muistaakseni hammaslääkäri sanoi silloin, että koru kestää normaalisti 2 kk - 6 kk. Nämä on nyt olleet meillä varmaan seitsemän vuotta! :D

Uuden lävärin lisäksi hiukset ovat saaneet vähän uutta ilmettä, värjäsin nimittäin ne viime viikolla taas puolen vuoden jälkeen aivan tummanruskeaksi. Voi kun tää väri pysyis tummana pitkään, tykkään nimittäin paljon enemmän tästä ihan tummasta kuin sellaisesta haalistuneemmasta ruskeasta!


Ei mulla muuta tällä kertaa! Mukavaa loppuviikkoa kaikille!

Helppo ja herkullinen arkiruoka

Munlaiselle vuohenjuuston, peston ja pastan ystävälle tää muutama vuosi takaperin löydetty resepti oli varsinainen aarre - tomaattinen pestokanavuohenjuustopasta nimittäin! Alkuperäinen ohje löydetty Pirkka-lehdestä ja löytyy myös K-ruoka -sivustolta, täältä. 


Noin 4 annokseen tarvitset...

 500 g marinoimattomia broilerinfileepihvejä
1/2 dl pestoa
250 g penne-pastaa
1 tlk (~ 420 g) tomaatti-basilikapastakastiketta
1 dl ruokakermaa
100 g vuohenmaitojuustoa
suolaa, mustapippuria 
+ halutessasi tuoretta basilikaa


1. Leikkaa broilerinfileet puoliksi ja mausta suolalla ja pippurilla. 
Levitä pestoa broilerin molemmille puolille. 
Paista 200-asteisessa uunissa leivinpaperin päällä n. 15 min. 

2. Broilerien ollessa uunissa aloita pastan keittäminen. 
Keitä pasta juuri ja juuri kypsäksi suolavedessä.

3. Pastan kiehuessa kuumenna pastakastike ja ruokakerma pannulla tai kattilassa.

4. Sekoita valutettu pasta ja kastike keskenään ja kaada uunivuokaan. 
Nostele uunista tulleet broilerit pastan päälle. 

5. Viipaloi vuohenmaitojuusto ja nostele viipaleet broilereiden päälle. 
Laita 225-asteiseen uuniin vielä muutamiksi minuuteiksi, jotta juusto hieman pehmenee. 

6. Tarjoile! Voit lisätä basilikan lehtiä päälle halutessasi.


Ja valmista tuli! Tää kuuluu ihan mun suosikkiarkiruokiin. Hehe, ei ole ehkä terveellisin vaihtoehto, mutta sitäkin herkullisempi. Suosittelen kokeilemaan! Kertokaa mulle mitä tykkäsitte jos tää ohje päätyy kokeiluun! :)