Family member: What are you doing with your life? Me: It's a surprise

Mä valmistun ammattikorkeakoulusta tän vuoden syyskuussa, ja rehellisesti sanottuna mulle on aika epäselvää, mitä sen jälkeen tapahtuu. Mitä mä haluan tehdä? Mitä mä tykkäisin tehdä?


Haluaisin matkustella. Tehdä töitä ja säästää rahaa omaan asuntoon. En kuitenkaan tiedä, mitä töitä tulen syksystä eteenpäin tekemään. Mulla on kädessä restonomin tutkinto, mutta ei hajuakaan vielä, haenko täyspäiväiseksi työntekijäksi esimerkiksi johonkin hotelliin. Jatkanko vaatekauppahommia?

Kaikki vaihtoehdot ovat avoinna. Tärkeintä mulle olisi, että löytyisi sellainen oma juttu, jota teen intohimolla ja josta nautin. Työ vaikuttaa henkiseen hyvinvointiin ja elämänlaatuun niin huomattavasti. En halua herätä jonain päivänä huomaamaan, että oon jo pidemmän aikaa tehnyt työtä, joka tuntuu pakkopullalta. On vähän ahdistavaa, että mulla ei ole vielä aavistustakaan tulevaisuudesta, mutta toisaalta uskon, että asiat järjestyvät parhain päin. Aina.


Mulle ei ole oikein koskaan ollut selvää, mitä haluan tehdä tulevaisuudessa ja työkseni. Lukio oli yläasteen jälkeen ainoa vaihtoehto. Puoli vuotta lukiosta valmistumisen jälkeen aloitin ammattikorkeakouluopinnot. Hain alalle, joka vaikutti kivalta ja kiinnostavalta. Nyt, kun olen opintojen ohella jo tehnyt töitä hotellin vastaanotossa, oon saanut uutta perspektiiviä siihenkin alaan. Vaikka on huikeaa tavata ihmisiä eri puolilta maailmaa ja yrittää parhaansa tehdä heidän majoituksestaan mieluisa, hotellityöskentely voi olla erittäinkin stressaavaa. Lisäksi olen aina ajatellut, etten halua loppuikääni tehdä kolmivuorotyötä.

Ehkä kesän työharjoittelu ulkomailla valottaa mun tulevaisuuden suunnitelmia. Olen vielä nuori ja mulla on kaikki ovet avoinna. Sekään ei ole poissuljettu vaihtoehto, että hankkisin itselleni vielä jonkin aivan toisen alan koulutuksen. Tai sitten seuraan unelmiani ja lähden delfiininkouluttajaksi toiselle puolelle maailmaa. ;-)


 Onko teillä selvät sävelet tulevaisuuden suhteen? Haetteko kouluun tänä keväänä?

17 kommenttia

 1. Elämän suuria päätöksiä, joilla saattaa olla vaikutus koko loppuelämään. Mä valmistuin lastenohjaajaksi joulukuussa ja tällä hetkellä teen onnellisesti koulunkäyntiavustajan töitä ja toivottavasti saan jatkaa syksyllä.
  Oon tosi tyytyväinen tähän tilanteeseen. Joskus vielä haluan opiskella, mutta sitä ennen haluan antaa tilaa perheen perustamiselle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aivan ihana kuulla, että sulla on mennyt asiat noin hyvin ja oot tyytyväinen tilanteeseen :) Toivotaan todellakin, että saat jatkaa samoja hommia syksyllä! Tässä vaiheessa elämää on kyllä se hyvä puoli, että opiskelut ja muut voi ajoittaa just niin kuin itselle sopii, mun mielestä edes nelikymppisenä ei ole myöhäistä hankkia jotakin tutkintoa, jos silloin siltä tuntuu :)

   Poista
 2. Oon opiskellut 3vuotta yläasteen jälkeen ja joka vuosi eri koulussa. Toivon että jaksan tämän alan loppuun. Oon luonteeltani sellainen että kyllästyn nopeasti joka asiaan tai haluaisin tehdä kaikkea samaan aikaan joten tulevaisuuden suunnitelmia on vaikea tehdä. Onneksi tässä on vielä aikaa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hurjasti tsemppiä sulle! Ehkä sitten kun löydät sen alan ja jutun, mitä oikeasti haluat tehdä, riittää opiskeluintokin loppuun asti :) Mä voisin ehkä myös sanoa olevani vähän sellainen kyllästyjä-tyyppi, mutta jotenkin en kuitenkaan halua luovuttaa jos olen jotain aloittanut :D

   Poista
 3. Sulla ei todellakaan ole vielä kiire päättää mihin suuntaan lähdet ♥ Maailmalle lähteminen varmasti tulee avartamaan sun silmiä entisestään :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on kyllä lohdullinen ajatus, että koskaan ei ole liian myöhäistä lähteä toteuttamaan itseään ja haaveitaan :) Ja että vaihtoehtoja riittää loputtomiin, jos mieli muuttuu matkan varrella :) Kiitos tsemppaavista sanoista ♥

   Poista
 4. Voi Milla, tämä postaus oli kuin suoraan omasta suustani! Tulevaisuudensuunnitelmat eivät todellakaan ole selvät, ja vuosi sitten valmistuttuani merkonomiksi sain onneksi jatkaa nykyisessä työpaikassani, vaikka työsuhteeni onkin edelleen määräaikainen. Sen kuitenkin tiedän, että vaatekaupan myyjä en halua lopunelämääni olla, haha! :D Olen myös miettinyt että vaihtaisinko jossain vaiheessa kokonaan alaa, mutta opiskelumotivaationi on edelleen ihan nollissa.. Pääasia ettei kuitenkaan stressaa loputtomasti näistä asioista, kyllä ne aina jossain vaiheessa selkenee! :) Siulle tulee varmasti kiva työharjottelu ulkomailla - jospa se tosiaan hieman valaisisi tulevaisuuden kuvaasikin ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ihanasta kommentista ♥ Oot varmasti loistava työntekijä, kun sut on edelleen haluttu pitää siellä työpaikallasi! :) Mä luulen ettei mullakaan oo motivaatiota rynnätä opiskelemaan taas heti valmistumisen jälkeen, koen tarvitsevani tässä vaiheessa vähän vapaata opiskelusta ja toivon, että löydän jonkun jutun, mitä kautta pääsen toteuttamaan itteäni ja elämään vähän erilaista arkea kuin mihin oon tähän mennessä tottunut :) Nimenomaan, asiat järjestyy ja kaikki menee just hyvin! :) ♥

   Poista
 5. Miulle on ollut aina aika selvää, että haluan opeksi ja sillä tiellä ollaan! Siulla ei kuitenkaan ole kiirettä päättää, sillä maailma on täynnä vaihtoehtoja ja oot vielä nuori :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Opettajan ammatti on varmasti tosi palkitseva! Ja pitkät kesälomatkin ;) Ihanaa, että seuraat unelmias ja sulla on selkeet suunnitelmat! Toi on kyllä totta, ei tässä mitään hätää oo :) Näitä ajatuksia on välillä hyvä vaan kirjata ylös, se selkeyttää omaakin päätä :)

   Poista
 6. Tosi hyvä postaus ja varmasti moni muukin painii näiden juttujen kanssa :) Itseasiassa myös minä! Vaikka tykkään tosi paljon vyöhyketerapiasta ja se kiinnostaa mua, niin en oo silti täysin varma haluanko tehdä sitä ammatikseni, ainakaan pelkästään sitä. Opiskelen sitä koska se vaan tuntuu hyvältä just nyt! Pitää elää hetkesssä 8)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Emilia ♥ Toi onkin just oikee asenne! Jos myöhemmin tuntuu että ois kiva tehdä jotain muutakin niin vaihtoehtoja on niin älyttömän paljon :) Mäkin epäilen vahvasti että tulisin tekemään vaan yhdenlaista työtä eläkeikäiseksi asti, se kuulostaakin jo vähän puuduttavalta :D

   Poista
 7. Hyvä postaus! :) Ite mietin juuri samoja juttuja tällä hetkellä, kyllä toivon että kaikki menee niinkuin on suunnitellut ja saisin tehdä työtä jota olen halunnut pitkään tehdä <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kovasti! :) Mä toivotan sulle onnea ja kaikkea hyvää, oon varma että kaikki sujuu kuten toivotkin ♥

   Poista

Jokainen kommentti piristää päivääni! ♥

Instagram: millamarinak
Snapchat: millamarinak
Youtube: Milla Kantonen