What the future holds...

Joku ehkä muistaakin, kun tässä postauksessa vihjailin, että mulla on suunnitelmissa suorittaa toinen opintoihin kuuluva työharjoittelu ulkomailla. Olin alunperin ajatellut tehdä harjoittelun jossain päin Eurooppaa, esim. Lontoossa, mutta pyörät lähtivätkin pyörimään aika kovaa vauhtia vähän toiseen suuntaan ja suunnitelmat muuttuivat siinä samalla. Voittekin tulla moikkailemaan mua ensi keväänä Sri Lankaan!


Jep, enpä olisi itsekään hetki sitten uskonut, että tuun asumaan ja työskentelemään muutaman kuukauden ajan toisella puolella maapalloa alle puolen vuoden kuluttua. Mua vähän jännittää jo nyt. En kuitenkaan voisi enempää olla innoissani!

Sain Sri Lankassa työskentelevän suomalaisen naisen avulla loistavia kontakteja useammasta alueen hotellialan yrityksestä. Yksi hotelli olisi toivonut mun voivan aloittaa jo parin viikon päästä, toinen taas kosiskeli mua heille töihin yli vuoden ajaksi. Kaikille osapuolille sopiva vaihtoehto löytyi lopulta huhtikuun alussa Sri Lankan itärannikolle avattavasta "top class" boutique-hotellista, mikä sopii mulle erittäinkin hyvin. Pääsen auttamaan siellä avajaishulinan kanssa ja tekemään jo Suomestakin tuttuja hotellihommia.

Vaikka yleisesti ottaen Sri Lankan matkailun sesonkiaika onkin joulukuusta marraskuuhun, itärannikolla säät ovat paremmat kesäaikaan, kun taas talvikuukausina säät suosivat lännemmässä. Todennäköisesti mun ei siis tarvitse lähteä maailman toiselle puolelle kattelemaan sadetta. Eiköhän sitä saa niskaan ihan tarpeeksi täällä Suomessakin!  

Oon aina halunnut lähteä ulkomaille asumaan jossain vaiheessa elämää. Tämä on nyt koulun kautta viimeisiä mahdollisuuksia lähteä, ja pakkohan tällainen tilaisuus on hyödyntää. Enää on vain hoidettava uusi passi vanhenevan tilalle, hommattava työluvat ja viisumit kuntoon ja sitten vain odotellaan lähdön hetkeä. Tiedän, että mulla tulee olemaan ikävä kotiin, mutta tämänlainen kokemus on varmasti yksi elämän parhaista. Ehkä pääsen kokeilemaan surffaustakin ensimmäistä kertaa!

Onko kukaan teistä käynyt Sri Lankassa? 
Olisi ihana lukea mielipiteitä, vinkkejä, mitä vaan!

12 kommenttia

 1. Vautsi!! Kuulostaa aivan mielettömältä mahdollisuudelta ja varmasti tuut tuolta kotiin niin paljon uusia kokemuksia rikkaampana! :))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No äläpä muuta sano! :) pieni kulttuurishokki saattaa alkuun iskeä, mutta eiköhän siitä toipumisen jälkeen kaikki ala rullaamaan :)

   Poista
 2. Vau, ihan mahtava mahdollisuus ♥ Mua harmittaa kovasti kun en uskaltautunutkaan lähteä koulustamme vaihtoon ulkomaille, koska se varmasti olisi ollut mahtavin kokemus ikinä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muakin on joskus vähän harmittanut, etten esim lukion kautta käyttänyt vaihtoonlähtömahdollisuutta, mutta onneksi ikinä ei ole liian myöhäistä :) Voithan säkin lähteä opiskelujen jälkeen vaikka joksikin aikaa ulkomaille työskentelemään, jos silloin vielä siltä tuntuu :) ♥

   Poista
 3. Vau mikä tilaisuus!! :) Aivan mahtavaa että pääset lähtemään toiselle puolelle maapalloa - itse en nimittäin edes uskaltaisi! Eiköhän kaikki kuitenkin tule sujumaan paremmin kuin hyvin ja palaat monen monta kokemusta rikkaampana ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itellänikin on kyllä sitä uskallusta joutunu tässä kaivelemaan useamman vuoden! Onneksi nyt homma on lähtenyt hyvin liikkeelle :) kyllä vaan jännittää ihan hirmusesti! ♥

   Poista
 4. Oi, kuulostaa niin upealta! Voin vain kuvitella kuinka mahtava kokemus se vaihtoon lähteminen on, vaikka totta kai se varmasti jännittääkin aluksi ihan hirveästi :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep! :D Lopullinen kohde oli jopa itelleni vähän yllätys, mutta nyt ainakin pääsee lämpimään palkinnoksi täällä Suomessa kärvistelystä :D

   Poista
 5. Aivan ihanaa kun pääset matkustaa ja kokeilemaan jotain uutta, tsemppii kovasti sulle !!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!! :) Tsemppiä siellä varmasti jossain tilanteissa tarvitaankin! Ainakin koti-ikävän iskiessä :)

   Poista
 6. Milla, ihan mahtava tilaisuus nähdä maailmaa

  VastaaPoista

Jokainen kommentti piristää päivääni! ♥

Instagram: millamarinak
Snapchat: millamarinak
Youtube: Milla Kantonen