No act of kindness is ever wasted


Noin kuukausi sitten olin junassa matkalla Helsingistä kotiin. Vieressäni istuin vanhempi rouva matkalaukun kanssa. Hän kysyi minulta, tiedänkö, kuinka kauan junalla kestää lentokentälle. Vastasin hänelle ja kysyin, minne hän on lähdössä. Siitä syntyi erittäin mukava juttutuokio edessä olevasta Lontoon matkasta, sukulaisista ja lapsenlapsista, sekä tuliaisista, joita hän mukanaan kuljetti. Jäädessäni junasta toivotin naiselle turvallista lentoa ja mukavaa matkaa.

Viime kesänä Tampereen junassa istuin ihanan mummon vieressä. Juttelimme lähes koko matkan ajan niitä näitä. Mulle tuli niin hyvä mieli, kun näin hänen näppäilevän tekstiviestiä tyttärelleen; "Matkustan erittäin mukavan nuoren naisen vieressä, hän pitää minulle seuraa."  


Itselleni tulee hyvä fiilis siitä, kun voin ilahduttaa muita, tuttuja tai tuntemattomia. Ystävällinen teko ei maksa mitään, ja siitä ei koskaan aiheudu ainakaan mitään huonoa. Päin vastoin! Olen koittanut ottaa tavaksi sanoa positiiviset mieleen tulevat ajatukset ääneen sen enempää miettimättä. Jos mielessäni ihailen asiakkaan kynsiä kassalla, miksen kertoisi sitä hänelle? Kukapa ei ilahtuisi, kun tuntematon kehuu ulkonäköäsi, tyyliäsi tai vaikkapa niitä vastalaitettuja kynsiäsi?

Mulla tämä tapa pohjautuu varmasti monta vuotta jatkuneesta asiakaspalvelutyöstä ja sen mukanaan tuomasta small-talk -"taidosta". Se on ilokseni työn lisäksi jäänyt myös osaksi arkielämää. Todella usein tavatessani ystäviä tai tuttuja, huomaan ensimmäiseksi kehuvani uutta takkia, kivannäköistä meikkiä tai muuta vastaavaa.

En tietenkään halua yleistää, mutta musta tuntuu, että suomalaiset monesti pitävät ajatuksensa omana tietonaan. En tarkoita, että jokaisella bussimatkalla pitäisi olla höpöttämässä tuntemattomalle kanssamatkustajalle, mutta ainakin oman pysäkin lähestyessä voisi ystävällisesti ilmoittaa, että nyt tarvitsisi jäädä, ja toivottaa päälle vaikka mukavat päivänjatkot. Mieluummin näin kuin tuppisuuna elekielellä yrittää näyttää, että nyt pitäisi päästä pois. Haha, näitäkin tosiaan löytyy.


Ystävällinen hymy ja pieni kaunis sana saattavat parantaa toisen päivää huomattavasti. Ollaan kilttejä toisillemme, jooko! Kivaa viikkoa kaikille. :) Ps. 10 yötä jouluaattoon, wihii!

18 kommenttia

 1. Ihanan positiivinen postaus, mahtava lukea sun tekstejä <3 !!!
  toisen ihmisen ilahduttaminen on kyllä hyvä sekä miellyttävä teko.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kadri! <3 Kiva kuulla. :) Näinhän se menee! Maailma ois paljon parempi paikka, kun kaikki muistais tuon :)

   Poista
 2. Ihana postaus ja niin asiaa! :) Pienetkin teot tai sanat voi saada toisen ja itsensäkin niin hyvälle mielelle, ja itsekin olen huomannut asiakaspalvelutyön auttaneen siinä small talkissa myös arkielämässä :) Ihania kuvia siusta kaunokainen ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :)♥ Sä vaikutatkin kyllä niin aurinkoiselta tyypiltä, että voin hyvin kuvitella sun ajattelevan samalla tavalla tästä aiheesta! ;D ja kiitos ihanista kehuista, kuvat on parin viikon takaa ennen kun lähdettiin katsomaan siskoni tanssinäytöstä. :)

   Poista
 3. Ihana postaus ♥ Itse olen huomannut helsingissä julkisessa liikenteessä liikaa tuppisuita ja välillä saa osakseen kummia katseita hihkaistessaan moikat ja kiitokset bussista lähtiessään :D Mun mielestä positiivisuutta kaivataan paljon enemmän arkeen ja joillekkin se tuntemattoman kanssa juttelu tai sananen saattaa merkitä paljon enemmän kuin voisi kuvitellakkaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti ihana ♥ Hahaha no aivan! :D Musta pienintä mitä voit tehdä bussilla matkustaessakin on moikata kuskia ja kiittää lähtiessä :D Oot niin oikeassa!

   Poista
 4. Ihana postaus! Tottahan tuo on, että niin pienillä sanoilla voi parantaa tuntemattomankin päivää hurjasti :) Itsekin olen monta kertaa törmännyt tilanteeseen, jossa olisi tehnyt mieli kehua jonkun kauniita kynsiä tai takkia yms. mutta olen aina antanut ujouden viedä voiton enkä ole sanonut mitään... Seuraavalla kerralla sanon kyllä :D

  VastaaPoista
 5. Voi kiitos Veera! ♥ Ihana, mullakin aiemmin monesti kävi noin, mutta kun siitä tekee tavan, se tulee jo luonnostaan :) Tosiaan arkielämän tilanteissa se ei ehkä ole niin helppoa kuin vaikka siinä työn ohella, kun on jo valmiiksi vaihtanut pari sanaa sen ihmisen kanssa.. :) Mutta ehdottomasti kannattaa avata suunsa, siinä ei häviä mitään! :)

  VastaaPoista
 6. Ihana teksti! Ja hei kiva blogi sulla, sait just uuden lukijan. ♥

  aboutmylife-peppi.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon, Peppi! :) Ihana blogi sullakin! ♥ kiva että jäät seurailemaan, tervetuloa! :) ♥

   Poista
 7. Ihana postaus ja kuvatkin on niin ihania ♥ Toisten ilahduttamisesta tulee itsellekin hyvä mieli. Itse olin tänään vanhainkodilla laulamassa joululauluja ja eräs vanhempi herra liikuttui kyyneliin yhdessä laulaessa. Myös vanhusten hymyt sai niiin hyvälle tuulelle!

  http://viiviviljaa.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi miten kiva kuulla, kiitos! ♥ Oiii, ihana! Sulla on varmasti kaunis lauluääni! Tollaset pienet teot just antaa itelleenkin niin paljon :) Hymyilevät vanhukset on kyllä kieltämättä piristävä näky :)

   Poista
 8. Täyttä asiaa ja tällainen asenne pitäisi olla jokaisella! Itse pyrin aina olemaan mielummin ylipositiivinen kuin katkeran negatiivinen, sillä se positiivisuus(kuten se negatiivisuuskin) onneksi tarttuu! Koskaan ei tiedä, miten suuri vaikutus omalla pieneltä tuntuvalla teolla voi olla. Tällaisia juttuja on aina ihana lukea, se palauttaa jotenkin hetkellisesti positiivisen harmonian ja uskon kanssaeläjiin <3 :) Jatka 100% samaa rataa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana kommentti! ♥ Täyttä totta puhut, hyvä asenne toi sunkin positiivinen suhtautuminen asioihin ja elämään :) Ja ihanasti sanottu tuo, että tällaset tekstit palauttaa uskon kanssaeläjiin! Onneksi maailmassa on kaiken pahan lisäksi myös paljon hyvää :)

   Poista
 9. Toi on kyllä niin totta mitä kirjoitat tässä tekstissä! :) Musta oli ihanaa, kun pari viikkoa sitten olin ruokakaupassa Lidlissä ja myyjä kehui mun takkiani kassalla :D Tuli jotenkin niin otettu olo, että joku ulkopuolinen jaksaa piristää!<3 Eikä siihen tosiaan tarvita kun se pari sanaa :)
  Tiiätkö sulla on aivan ihana blogi!! Jään innolla seuraamaan :')♥♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pisteet sille Lidlin myyjälle! Aivan ihana, tossa sen just huomaa, että noinkin pieni juttu voi piristää niin paljon :) Mullakin oli kiva kokemus kerran töissä ollessani; Olin panostanut meikkiin vähän tavallista enemmän, ja yksi keski-ikäinen nainen kehui silmämeikkiäni. Siitä tuli niin hyvä mieli! :)

   Tosi kiva kuulla, että tykästyit! Mäkin oon satunnaisesti lueskellu sun blogia, pitääkin nyt lisätä se lukulistalle! ;)♥

   Poista

Jokainen kommentti piristää päivääni! ♥

Instagram: millamarinak
Snapchat: millamarinak
Youtube: Milla Kantonen