Retkipäivä - Sigiriya Lion Rock

Mun pitkä odotus palkittiin lauantaina, kun vihdoin sain perheeni tänne Sri Lankaan! Pari onnenkyyneltä siinä saattoi vierähtää kun pitkästä aikaa nähtiin ja päästiin starttaamaan yhteinen loma. Ensimmäisenä kohteena meillä oli kaupunki nimeltään Dambulla, jossa yövyttiin kaksi yötä ja tänä aamuna suunnattiin Kandyyn yhdeksi yöksi. Meillä on reissun ajan auto ja kuski, eli säästytään onneksi turhalta liikenne- ja kartanlukustressiltä. Huomenna taas matka jatkuu, mutta halusin tässä vaiheessa tulla kertomaan teille meidän eilisestä retkestä!

Aikaisin aamulla lähdettiin kohti Sigiriyaa ja Lion Rockia. Lion Rock on ehdottomasti yksi Sri Lankan tunnetuimmista nähtävyyksistä, eikä turhaan. Upeat maisemat, näköalat ja kokemus, sekä oppaalta kuulimme jänniä ja mielenkiintoisia faktoja paikasta. Pääsylipun hinta turisteille on 30 dollaria henkilöltä ja mahdolliselle oppaalle sopiva palkkio kierroksesta on n. 10-15 euron luokkaa.



Sri lanka matkakertomus matka kokemus sigiriya

Sri lanka loma kokemus matka lion rock


Kivelle käveltiin kauniin puisto- ja puutarha-alueen läpi. Sunnuntaina sattui olemaan paikallinen tärkeä täysikuun juhla, ja tuolla olikin paljon normaalia enemmän väkeä. Oppaan avulla onnistuttiin ohittamaan pahimmat jonot kiertoteiden kautta. Meitä jonottelukaan ei kuitenkaan haitannut ollenkaan - sää oli mitä mainioin ja saihan siinä samalla pieniä hengähdystaukoja portaista. :D Huipulle päästäkseen portaita on tosiaan selätettävä huimat 1202 kappaletta. 1500 vuotta sitten kiven päällä sijaitsi kuninkaan talvipalatsi ja kuningaspari kuulemma kannettiin palvelijoiden toimesta huipulle!



Kallion seinämiin on muodostunut valtavia ampiaispesiä, ja niistä ja ampiaishyökkäyksistä oli varoituskylttejä ympäriinsä... Kehotettiin pitämään matalaa ääntä, ettei ampparit hermostu. :D Onneksi päämäärä eli huipulle pääsy häämötti lähellä ja ei ne ampiaiset sen enempää noissa portaissa pörränneet. ONNEKSI! Näimme huipulla myös koiran, joka ilmeisesti joka päivä kiipeää ensimmäisten ihmisten joukossa ylös ja tulee alas kun viimeiset ihmiset lähtevät. Symppis :') Myös apinoita näkyi matkan varrella!



sigiriya lion rock kokemuksia blogi sri lanka




Sigiriya Lion Rock kokemuksia blogi

Oltiin kaikki tosi vaikuttuneita tästä kokemuksesta, ja vaikka pääsylipun hinta (~30 dollaria) saattaa tuntua vähän korkealta, niin mun mielestä tää on ainakin ihan must-juttu Sri Lankassa! Toivottavasti kuvista välittyy edes jotenkin, miten hienot näköalat tuolla huipulla oli.

PS. Pahoittelut etten ole päässyt vielä vastaamaan edellisten postauksien kommentteihin! Meillä on ollut aika pahoja wifi-ongelmia. Yritän vastata niihin heti kun pääsen kunnolla toimiviin nettiyhteyksiin!!

30 kommenttia

  1. Oi mitä kuvia, näyttää upealta! ♥ Ja oli kyllä varmaan tosi ihanaa päästä näkemään oma perhe pitkästä aikaa :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ja eikö! Tuolta ois kyllä ollut mahdotonta olla saamatta hienoja kuvia 8) Oli kyllä ihana pitkästä aikaa nähdä vanhemmat ja sisko <3

      Poista
  2. Mahtava lukea sun postausta !<3 ja upeita kuvia on kanssa kiva katsoa. Perheen näkeminen on kyl mahtava

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi miten kiva kuulla että tykkäsit, kiitos Kadri <3 Samaa mieltä :)

      Poista
  3. Ihanaa, että sun odotus vihdoin päättyi ja sait rakkaan perheen vierailemaan sua siellä ♥ Aivan upeita kuvia ootte saanut tuolta otettua ja on kyllä ollut jokaisen askeleen arvoinen varmasti tuo kokemus :) Itse kävin joskus Kreetalla paikassa, jonne piti kanssa kuumalla mennä tuhoton määrä portaita ja muistan sen olleen kaiken sen arvoista, joten uskon tietäväni tunteen :) Ps. Kivan mätsäävät asut teillä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sä se jaksat aina kommentoida niin kivasti! Kiitos ♥ Hauska kun huomasit noi asut, valittiin vähän tarkoituksella mätsäävät ;D Kyllä tollaset korkeelle nousemiset aina palkitaan niillä näköaloilla ja se on hyvää treeniäkin! :D Tosin se kuumuus saattaa vaan olla aika uuvuttavaa..!

      Poista
  4. Voi miten ihana postaus tämä <3! Just tällaisista tykkään! :> Ja huhhuh toi porrasmäärä ja vielä amppareita siellä! Varmaan otti aika koville :D!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi kiitos Sofia, tosi kiva kuulla! Etemistahti oli onneksi tosi rauhallinen kun liikkeellä oli niin paljon muitakin! Ihan hyvä vaan, ois saanu kyllä nopeammalla tahdilla sykkeet hyvin kohoamaan :D Kiitos kommentista ♥

      Poista
  5. Mielettömiä kuvia <3 Perheen näkeminen pitkän odotuksen jälkeen on kyllä jotain ihan sanoinkuvaamattoman ihanaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia kovasti! ♥ Voi älä muuta sano, näin pitkää aikaa ei aikaisemmin ollakaan oltu näkemättä ja oli kyllä ihana kun he tuli mua tänne kauas moikkaamaan :)

      Poista
  6. Oii miten upean näköistä!! Oli varmasti uskomaton kokemus <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tää oli kyllä ehdottomasti yksi koko reissun kohokohdista! ♥

      Poista
  7. Vau on kyllä upeat maisemat, oot ottanut tosi kivoja kuvia! <3 Ja muutenkin näitä sun postauksia sieltä Sri Lankasta on mukava lukea! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos hurjasti ♥ Ja tosi kiva kuulla että oot tykänny näistä Sri Lanka -aiheisista jutuista, oon kuitenkin täällä ollut sen aikaa että on kerenny suht paljon näkemään ja kokemaan ja kuvaamaan niin on niin kiva päästä jakamaan näitä teidän kanssa ♥

      Poista
  8. Ihania maisemia ja ihan huikea tuo kallioseinämä! Rakastan tuollaisia paikkoja, joiden kauneudesta voi vain mykistyä! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuolla huipuulla ei voinu kyllä muuta kuin ihailla maisemia :) Puhut niin asiaa! Kyllä tää meidän maailma on ihmeellinen ♥

      Poista
  9. Upeita maisemia ja mielenkiintoinen postaus :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suuret kiitokset!! :) Tosi kiva kuulla että tykkäsit postauksesta :) Maisemat oli kyllä tuolla aika henkeäsalpaavat!

      Poista
  10. Vauu mitä kuvia! :o Todella kauniita. Etenki toi kuva missä hyppäätte, just siisti kuva! Tonne kelpais kyllä matkustaa, niin hienot on maisemat <3 :) Ihanaa, että oot saanut reissailla perheesi kanssa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kovasti Niina! ♥ Tuo hyppykuva oli oikeestaan sen meidän oppaan idea, ja aika hauska idea olikin! :) En edes muista, milloin viimeksi olisi tullut otettua jotain hyppykuvia :D Toivottavasti pääset joskus matkustamaan tänne, Sri Lanka on tosi upea saari ja täällä todellakin riittää nähtävää jos ei halua yhdessä paikassa lomaansa viettää :) Juuri puhuttiin perheen kanssa, että tällä maalla on ihan täydelliset edellytykset turismin kasvuun ja tuottavuuteen =) Ilmasto, kauniit paikat ja luonto, ystävälliset ihmiset, hyvä ruoka, nähtävyydet yms.! :)

      Poista
  11. Näyttää kyllä kieltämättä upealta nuo maisemat!! <3 Tuollaiset retket on kyllä tosi mielenkiintoisia ja mukavia, ja varmasti tuokin oli ihan hintansa arvoinen :) Ihania kuvia <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Äläs muuta sano :) on niin kiva aina päästä näkemään uusia upeita paikkoja :) kiitokset Tuuli <3

      Poista
  12. Höh, kirjotin tähän kommentin jo maanantaina, mutta se ei ilmeisesti tullut perille :( No kokeillaanpa uusiks eli vau miten upeita kuvia! Multa olis kyllä varmaan jääny toi kokemus kokematta niiden ampaisten takia, apua kuinka pelkäänkään niitä :'D Ihanaa, että sait sun perheen sinne. Varmasti ihana tunne nähdä ikävöinnin jälkeen! Perhe on vaan paras ♥ Toivottavasti te kaikki nautitte yhteisestä ajastanne siellä oikein paljon ja kivaa juhannusta sinne suunnalle (vaikkei sitä siellä takuulla vietetäkään :D)!

    Erika

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Höh voi eii mikähän bugi tässä bloggerissa on tullu! Kiva kuitenkin että tulit uudestaan kommentoimaan <3 mäkin pelkään kyllä amppareita ja just mietin että mitenhän kauan sitä elämässä selvii ilman ampiaisenpistosta :D oli kyllä niin kiva kun perhe tuli tänne ja meillä on ollut tosi mukavaa. Toivottavasti sulle oli hauska juhannus ja kivaa viikon jatkoa sulle Erika! :)

      Poista
  13. vauuu naäyttää niin upealta!! Kauhee matkakuume iskee vaan, itse kiinnostaa just hirveästi tuon tyyliset paikat!:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tällaset "luonnon ihmeet" kiinnostaa mua kans kovasti, kiva että suakin! Oli kyllö hulppeet näkymät ja toi kivi oli tosi vaikuttava :)

      Poista
  14. Kuulostaapas ihanalle reissulle! Upeita kuvia ♥ kyllä siinä on saanut pari porrasta astella, hah :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo todellakin :D mutta hyvää treeniä vaan, se on mulla muuten jääny täällä niin vähälle nii olin vaa ilonen :'D Kiitos Viivi <3

      Poista
  15. Oi vitsi miten ihania kuvia!♥ Mutta on varmaan myös ollu aika rankka toi nousu tonne ylös, oli varmaan kuitenin sen arvosta :> Oot ihana!

    VastaaPoista

Jokainen kommentti piristää päivääni! ♥

Instagram: millamarinak
Snapchat: millamarinak
Youtube: Milla Kantonen