Ajankäyttöä ja opiskeluvinkkejä

Heippa höpönassut! Eikös näytäkin herkulliselta meidän maanantaipäivän brunssi? Maanantain agendassa oli tehdä opparia meidän kämpillä, ja Kirsi toi tullessaan ihanat brunssiainekset. Tehtiin muuten pekonit ensimmäistä kertaa uunissa, ja niistä tuli ihanan rapeita. Näillä sapuskoilla jaksoi helposti pitkälle iltaan asti ja fiilis oli huippu!


Oon tällä viikolla myös yhden valinnaisen projektin tiimoilta opiskellut ja lukenut ajankäytöstä. Monesti tuntuu, ettei ehdi tehdä asioita joita pitäisi tai haluaisi, mutta jossain vaiheessa tajuaa suurimman osan ajasta kuluneen turhaan lorvimiseen. Saattaa tuntea olevansa kiireinen, jos tekemättömät asiat kolkuttelevat jatkuvasti takaraivossa. Mulla olisi tässä jonkin verran parantamisen varaa, ja siksi ajankäytöstä kertoviin teoksiin on ollut tosi mielenkiintoista tutustua.

"Hissi muutokseen on epäkunnossa. Ole hyvä ja käytä portaita." Tämä sanonta kolahti ja kovaa! Muutos lähtee siitä ensimmäisestä askeleesta oikeaan suuntaan, ja jatkuu sillä tiellä pysyttäessä. Mikään ei tapahdu hetkessä, mutta jo esimerkiksi vuoden jälkeen kehittynyt muutos on jo huomattava. Mä ajattelin alkaa seurailla ajankäyttöäni ihan kirjaamalla ylös tekemiseni, jotta nään mihin sitä aikaa oikeasti kuluu. Ehkä tällä taktiikalla saan ohjattua omaa ajankäyttöäni tehokkaammaksi!

parhaat opiskeluvinkit

Koska opinnäytetyö vie tällä hetkellä ison osan mun ajasta, halusin listata mun kohdalla toimivia kikkoja ja vinkkejä, joiden avulla onnistun paremmin kirjoitusprosessissa.

♥ Aseta tavoite siitä, mitä haluat saada päivän aikana valmiiksi. Näin et (toivottavasti) luovuta ennen tavoitteen saavuttamista, ja fiilis on hyvä kun pääset tavoitteeseesi. Sen jälkeen voi hyvillä mielin tehdä muita juttuja ja palkita itsensä.

♥ Pidä pieniä taukoja tekstin tuottamisen välissä. Keitä kahvia, lähde käymään kävelylenkillä, unohda hetkeksi koko projekti.

♥ Jos hiljaisuuden keskellä työskenteleminen tuntuu haasteelliselta, mulla ainakin toimii musiikin soittaminen taustalla. Laulujen sanat saattavat kuitenkin häiritä keskittymistä, joten instrumentaalinen, rauhallinen musiikki on ainakin mun kohdalla paras vaihtoehto.

♥ Juo paljon vettä. Keskittymiskyky pysyy parempana ja keho virkeämpänä. 

♥ Varaa herkullisia eväitä, valmista välissä nautinnollinen lounas tai käy ravintolassa syömässä. Ruokatauko on kiva palkinto puurtamisen välissä. 

♥ Unohda sosiaalinen media kirjoittamisen ajaksi. Sen selailu saa ajatukset muualle ja on vaikea saada samanaikaisesti mitään fiksua aikaiseksi. 

♥ Huolehdi riittävistä yöunista. Väsyneenä kaikki tuntuu raskaammalta ja aivot eivät toimi otollisimmalla tavalla.

♥ Jos tuntuu, ettei kotona saa mitään aikaiseksi, kannattaa mennä esim. kirjastoon tai koululle työstämään projektia. Sellainen ympäristö saattaa vauhdittaa kirjoitustyötä ja tekee mieli saada asiat hoidettua, jotta voi lähteä kotiin hyvillä mielin.

Itse kirjoitan mieluummin aamupäivästä ja valoisan aikaan kuin iltaisin. Illat on kiva pyhittää rentoutumiselle ja olla ajattelematta koulujuttuja. 

+ Mulle tulee heti paljon fiksumpi olo, kun laitan muutoin vähän käyttämäni silmälasit päähän. :D Haha, se auttaa mua oikeasti keskittymään olennaiseen! 

opiskeluvinkit

26 kommenttia

 1. No onpas tosiaan herkullinen brunssi, nam! ♥ ja tuosta ajankäytöstä, kylläpä ottaa hermoon silloin kun tuntuu että ei oo saanut mitään aikaiseksi koko päivänä :D noita vinkkejä pitää kyllä hyödyntää! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oispa nytkin noi ruoat pöydässä =) No älä muuta sano! Silloin tulee jotenkin aika tympääntynyt olo ja pettymys itseen, varsinkin jos olisi pitänyt saada jotain tärkeää aikaiseksi :D Siks haluankin koittaa ottaa itteä niskasta kiinni ja hoitaa kaikki hommat kunnialla alta pois hyvissä ajoin! :) Kiitos kommentista, kiva jos vinkit oli hyödyllisiä! <3

   Poista
 2. Oi todella herkullisen näköinen brunssi ♥ Ja nämä oli kyllä tosi hyviä neuvoja tuon kirjoittamisen kannalta! :) Itsellä tällä hetkellä pieni breikki kirjoittelusta, kun motivaatio tuntuu olevan hukassa :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikös olekin! :) Kiva kuulla, että neuvot oli hyviä! Toivottavasti sun motivaatio löytyy pian =) <3

   Poista
 3. Ihanan näköinen brunssi kyllä! <3 Hyviä vinkkejä olet listannut tähän postaukseen, vaikken itse tällä hetkellä opiskelekkaan :) Voihan noita hyödyntää melkein mihin vain muuhunkin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :) Kiitos!<3 Oikeassa oot, näitähän voi hyödyntää myös vaikka bloggailussa, vaikka tosin silloin ei varmaan normaalisti kuuluis olla mitään painetta ja aikarajoja siihen kirjoitteluun, siinä mielessä tää bloggailu on ihanan rentoa. Jos tuntuu, ettei juttua irtoa, voi pitää pari päivää taukoa ja kypsytellä ideoita päässä :)

   Poista
 4. Ihana brunssi, kelpais! <3 Ajankäyttövinkit kuulostaa hyviltä :) Mie oon sellanen kertatekijä, että mieluusti otan kauheen buustin päälle ja teen hommat kerralla loppuun - tittidii, sehän ei toimikaan kandin kanssa :D Olen joutunut opiskelemaan siis tuota prosessitekemistä tänä keväänä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli kyllä herkkua! :) Haha voi ei, kandin kanssa toi taktiikka ei ehkä toimi mut noin yleisesti ottaen elämässä toihan on ihan huikea juttu, saat hommat hoidettua alta pois kertapanostuksella :) Tsemppiä kandin kanssa! <3

   Poista
 5. Nam, tuollainen brunssi kyllä maistuisi vaikka heti ja joka päivä! Ja olipa hyviä vinkkejä ajankäyttöön sekä opiskeluun. Vaikka en itse opiskele niin uskon, että moni sai näistä sun vinkeistä apua ja positiivista energiaa, nimittäin siltä itsestäni ainakin tuntuu! :)) Ps. Ihana tuo viimeinen kohta silmälaseista :'D<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No äläpä muuta sano, voi kun ois ihana kun tollanen odottais pöydässä joka päivä! :D Ihanasti kommentoitu, kiitos hirmuisesti <3 Kiva jos hyvä fiilis välittyi sulle, toivon mukaan myös muille :) Hahah, oon huomannut niiden silmälasien vaikuttavan niin positiivisesti opiskeluun/koulujuttujen tekemiseen, vaikken niiden käyttöä muille elämän alueille oikein olekaan omaksunut :D <3

   Poista
 6. Hyviä vinkkejä! Join ennen tosi vähän vettä käytännössä aina ja opiskellessa napostelin herkkuja, mutta nykyisin oon saanu vaihdettua sen napostelun veden juomiseen :D Se on kyllä tosi hyvä, mutta pitää kokoajan vaan rampata vessassa... :'D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kovasti! :) hei huippu juttu! Mulla saattaa välillä olla päiviä, että juon tosi vähän vettä ja se tuntuu monesti päänsärkynä.. Sitä kautta on kyllä tullut tavaksi pitää vesipulloa mukana kaikkialla! Toi vessassa ravaaminen on kyllä ainoa miinuspuoli veden litkimisessä! :D

   Poista
 7. MMmm mikä herkkubrunssi, saanks tulla sun luo syömään joskus? :D Ja tosi hyvät vinkit oot laittanut jakoon :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha aww, tervetuloa! :D Mulla oli tässä mukana tosin pari apukokkia mutta eiköhän mekin vähintään yhtä herkullinen setti saatas väsättyä yhdessä, haha! <3

   Poista
 8. Erittäin hyviä vinkkejä kyllä! :) Huomaan kans ite, että instrumentaarinen musiikki ja silmälasit tuo semmosen keskittymisen tunteen, hassua :'DD Ja hei nam toi brunssi!! Tehäänkö samanlainen sit ku oot Tampereella! 8)♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jipii, kiitoksia kiitoksia!! <3 Mä en vaan jotenkin osaa työskennellä ihan hiljaisessa ympäristössä, taustalla on aina pakko soittaa jotain musaa! :D Ja hyvä etten oo ainoa ton mun silmälasitaktiikan kanssa! :D No hei jooo!!! Jos pääsen vieraaksi sun ihanaan kämppään nii voidaan todellakin tehdä, ei tartte sitten tuhlata mihinkään kahviloiden/ravintoloiden brunsseihin ;) <3 Can't wait!

   Poista
 9. Oi, näin pääsykokeisiin lukevana allekirjoitan nää vinkit täysin! Ite oon kyllä sellanen yöeläin, että luen mieluiten vasta välillä 17-01 :D temppiä opparin kanssa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jee, oikein kiva kuulla! :) Nää luettelemani vinkit oon havainnut mun kohdalla toimivimmiksi :) Mä muistan ikuisesti kun joskus yläasteella ja lukiossa koitin vielä viime hetken paniikissa lukea iltaisin/alkuyöstä kokeisiin eikä siitä varmaan ollut mitään hyötyä kun keskittymiskyky oli ihan tiessään! :D Mutta toisilla varmasti tuollainen iltapainotteisempi rytmi toimii paremmin :) Kiitos kovasti ja hirmuisesti tsemppiä sullekin pääsykoeurakkaan! :)

   Poista
 10. Tosi hyviä vinkkejä! ja miten herkullinen brunssi.. <3 <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Roosa! :) Hih äläpä muuta sano, tohon tuli vielä ne pekonit ja kahvi lisäksi niin aijaijai <3 Kaikki hunaja-, cantaloupe- ja vesimelonit on kyllä parasta naposteltavaa!

   Poista
 11. Ompa herkullisen näköisiä kuvia! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No eikös! Maistuisi noi herkut valehtelematta nytkin! :D Kiitos kommentista :)

   Poista

Jokainen kommentti piristää päivääni! ♥

Instagram: millamarinak
Snapchat: millamarinak
Youtube: Milla Kantonen