You

Parhaimmillaan parisuhteesta saa voimaa ja iloa jokaiseen päivään, ja niin sen kuuluukin mennä. Olen niin iloinen, että olen löytänyt vierelleni ihmisen, joka arvostaa mua ja haluaa vain mun parasta. On hauskaa ja hienoa, kun tuntee toisen niin hyvin, ja ajan saatossa on muodostunut niin monia ihan omia yhteisiä juttuja ja tapoja.

Tässä postauksessa kirjoitinkin, että elimme kaukosuhteessa noin seitsemän kuukauden ajan. Vaikka välimatka toisinaan vaivasi, tiesin alusta saakka, että tässä on hyvä juttu aluillaan. Paljon on muuttunut Henrin Helsinkiin muuttamisen jälkeen, mutta olen edelleen todella onnellinen kaikesta tästä.


On meilläkin omat erimielisyytemme ja pienet kinamme. Henri turhautuu välillä, kun mulla jää tavaroita väärille paikoilleen ympäri kämppää. Mä taas toisinaan ärsyynnyn satunnaiseen aikaansaamattomuuteen. Pari kunnon riitaakin ollaan koettu, mutta toisaalta ne ovat puhdistaneet ilmaa ja saaneet ainakin mut tajuamaan, että teen kaikkeni välttääkseni samanlaisten tilanteiden toistumista.

Pakko tähän väliin kertoa toisesta noista riidoista, sillä se on jälkikäteen kerrottuna aiheuttanut melkoisesti hilpeyttä varsinkin siskossani. :D Riita oli niin turha, baari-illan jälkeinen mun kiukkukohtaus. Itkin maassa kyhnöttäen niin hysteerisesti, että poliisit poikkesivat autollaan kävelykadulle kyselemään meiltä, onko Henri pahoinpidellyt mut. "Oliko väkivaltaa? On sulla hysteerisen oloinen emäntä siinä." Juu.

Joskus suhteessa tietysti joutuu painimaan pettymyksen tunteen kanssa, kun on ajatellut asioiden menevän eri tavalla, kuin ne ovat loppujen lopuksi menneet. Ja mikä pettymyksen aiheuttaa? Useimmiten ne omat odotukset. Se, että toisen käytös ei vastaa näitä odotuksia. Pettymykset ovat osa elämää ja parisuhdetta, ja niitä tulee väistämättä eteen silloin tällöin. Tärkeintä on se, miten niitä käsitellään ja miten siitä jatketaan eteenpäin. Samaan suuntaan katsoen, yhteen hiileen puhaltaen.

Yhdessä asuessa pienet asiat muodostuvat niiksi kaikista ratkaisevimmiksi seikoiksi arjen kulussa. On tärkeää muistaa toimia niin, että toisella on hyvä olla (ja tietysti myös itsellä). Olla kiinnostunut toisen asioista, kysyä miten päivä meni, näyttää pienillä eleillä välittävänsä. Unohtaa itsekeskeisyys ja välttää mököttämistä, vaikka huonoja päiviä tietenkin tulee joskus.

Love

Molemmilla on yhteisen ajan vastapainoksi toki ne omat mielenkiinnon kohteensa. Vietämme myös paljon aikaa erillämme. Omien kavereiden kanssa, minä toisinaan blogin kimpussa ja Henri omalla koneellaan toisessa huoneessa. Silti syömme yhdessä, katselemme sarjoja yhdessä, ja vain juttelemme. Mielestäni meillä on siinä hyvä tasapaino, ettei kumpikaan koe jäävänsä liian vähäiselle huomiolle.

Nukkumaanmeno on mun lempihetki päivässä. Silloin viimeistään on rauhallinen tilanne puhua päivän kulusta, mielessä olevista asioista, mistä vaan. Silloin voi olla rauhassa toisen lähellä. Luin joskus, että vahvassa suhteessa mennään nukkumaan yhtä aikaa. Se varmasti onkin totta, että kyseinen pieneltä kuulostava asia vaikuttaa yllättävän paljon suhteen vahvistumiseen.

Ei kyllä voi muuta kun ihmetellä tätä ajankulua. Yhteiseen kotiin muutosta tuli juuri kuluneeksi jo pari kuukautta.

20 kommenttia

 1. Ihana postaus ♥ Näytätte näissä kuvissa todella rakastuneilta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aww, kiitos ♥ hassua ajatella, että nämä kuvat otettiin lokakuun loppupuolella, ja kuvailtiin about 3 tunnin ajan ilman takkeja tai päällysvaatteita! :D huomaa kyllä, että mulla vähän huulet sinertää :D

   Poista
 2. Ihania nää sun postaukset <3 Ja jotenkin tunnistaa Henen tosta "satunnaisesta aikaansaamattomuudesta" :D
  - Laura

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos Laura kommentista ♥ Ihana että jaksat lueskella näitä :) Hahah! Kaikkiahan meitä joskus laiskottaa ;DD

   Poista
 3. Voi teitä :')) toi riita aiheuttaa mussa edelleen hilpeyttä hihihi :D<3

  VastaaPoista
 4. Aivan upea pari olette <3 !!! tsemppiä teille kummallekin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kauniista sanoista, Kadri :) ♥ tsemppiä kaikkeen myös sulle!

   Poista
 5. Olipa jotenkin ihanaa ja aitoa luettavaa tää postaus! :) Toi tasapaino on kyllä tärkeää suhteessa, että viettää aikaa niin yhdessä kuin omien juttujensakin parissa :) Ja illat on just parasta aikaa rauhoittua ja antaa aikaa sille toiselle, läheisyydelle, kuulumisille ja ajatuksille :) Tosi söpöjä kuvia teistä <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuhannet kiitokset sulle taas kivoista sanoistasi :) ♥ Täyttä totta puhut! Varsinkin hektisen työillan jälkeen kotiin tuleminen on niin parasta :) Kuvien takana on loistava kuvaaja! ;D

   Poista
 6. Voi miten ihanasti kirjoitettu postaus ja nuo kuvat teistä! ♥ :') Kyllä sitä itsekin on oppinut tässä ajan saatossa, että se tietyn tasapainon löytäminen suhteessa on kaiken a ja o. Kun toista kunnioittaa ja muistaa ne pienetkin arkiset asiat, yhteiselo vaan rullaa huomaamatta (ja todella nopeasti!) eteenpäin :)
  Voi ei tuo baari-illan loppu! :D Tosin täytyy tunnustaa että kerran lähdin itsekin itku kurkussa kotiin kun olin suuttunut baari-illan jälkeen jostain ihan turhanpäiväisestä, ja muistan vain että joku vastaantulija tuli kysymään että onko kaikki kunnossa :'D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, kiitos kovasti! ♥ Näinhän se menee!

   Ja eikä! Noi on aina jälkikäteen mietittynä niin turhia juttuja! Mekin ollaan vähän naureskeltu tolle tapaukselle jälkeen päin :D ja tosiaan toi sun juttu kuulostaa ihan samalta kuin tämä, käveltiin nimittäin parin kilometrin matka kotiin niin, että mä kipitin joku 10 metriä Henrin edellä surkean näköisenä, ja joku tuntematon tuli kävelemään mun kanssa ja kyselemään, oonko mä ihan okei :D

   Poista
 7. Ihanat kuvat! Ihana teksti <3

  VastaaPoista
 8. Ihana teksti! Toi oli kyllä hyvä pointti noista omista odotuksista. Musta se on hyvä, että joutuu välillä nielemään niitä omia odotuksiaan ja pettymyksiään, koska sillon se suhde myös kehittyy ja etenkin oma tapa ajatella suhdetta. Tunnistan kyllä itseni niin hyvin, muistan että joskus oon varmaan ollu aika rasittava kun asiat ei menny just niinkun mä olin ajatellu. Ja mitä tulee tohon riitelyyn, niin sen oon hoksannu, että just tollaset riidat vie myös suhdetta eteenpäin. Jos suhde on hirveen tasanen eikä siinä ikinä tuu mitään riitoja tms, niin ilma ei just koskaan puhdistu ja siitä tulee kamalan tasasta ja puuduttavaa. Mä ajattelen sen niin, että riidat johtaa kuitenkin yleensä vähän syvällisempiin keskusteluihin ja se on ihan hyvä, et joutuu välillä käymään läpi erimielisyyksiä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti! Sulta tulee kyllä aina hyvät analyysit ;) mäkin oikeastaan hoksasin vasta jonkun aikaa sitten, että omat odotukset tosiaan on se suurin pettymysten takana oleva tekijä. Muut käyttäytyy niin kuin käyttäytyy, sille ei mitään mahda, mutta monesti esim. jos omat odotukset on todella korkealla tai ylipäätään kun jotain itsestä riippumatonta odottaa/olettaa, saattaa joutua pettymään. Samaa mieltä sun kanssa oon myös ton riitelyn suhteen, se tosiaan tuo tilaa uudenlaisille keskusteluille ja saattaa mukanaan tuoda jotain hyvääkin. :)

   Poista
 9. Ihania kuvia ja tosi kiva blogi sulla :)!

  VastaaPoista

Jokainen kommentti piristää päivääni! ♥

Instagram: millamarinak
Snapchat: millamarinak
Youtube: Milla Kantonen